Ημικρανία στην κύηση

Έγκυες συχνά παραπονιούνται για πονοκέφαλο, πολλές φορές πολύ σοβαρό, ετερόπλευρο που χειροτερεύει με την δραστηριότητα, ή συνοδεύεται με φωτοφοβία, ναυτία ή έμετο.


Λοίμωξη απο χλαμύδια

Οι χλαμυδιακές λοιμώξεις είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή, οι οποίες προκαλούνται από το βακτήριο Chlamydia trachomatis. Είναι λοιμώξεις οι οποίες επηρεάζουν αναλογικά περισσότερο τα νέα άτομα.


Έρπης γεννητικών οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων οφείλεται κατά 70-90% στον HSV-2 και κατά 10-30% στον HSV-1(στον HSV-1 οφείλεται ο επιχείλιος έρπητας). Είναι συχνότερο στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 4 γυναίκες έχει μολυνθεί από τον HSV-2,


Χάπι της επόμενης μέρας

Στο χάπι της επόμενης ημέρας είναι συγκεντρωμένη η απαιτούμενη ποσότητα συγκεκριμένης ορμόνης (προγεστερόνης) που απαιτείται για να αποτραπεί μια εγκυμοσύνη.


Κρυοσυντήρηση εμβρύων και ωαρίων

Διατήρηση εμβρύων, ωαρίων και ωοθηκικού ιστού στην κατάψυξη: Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια ραγδαίως αναπτυσσόμενη, εξέλιξη της τεχνολογίας στην οποία τα ωοκύτταρα λαμβάνονται, καταψύχονται και αποθηκεύονται.


Εξωσωματική γονιμοποίηση

H εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι η διαδικασία κατά την οποία τα ωάρια γονιμοποιούνται από τα σπερματοζωάρια έξω από τη μήτρα, in vitro. Η εξωσωματική είναι μια σημαντική θεραπεία υπογονιμότητας όταν άλλες μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν αποτύχει.


Καθ'έξιν αποβολές

Οι επανειλημμένες αυτόματες αποβολές (ΕΑΑ) εμφανίζονται σε συχνότητα 1-3% των ζευγαριών σε αναπαραγωγική ηλικία. Συνήθως συμβαίνουν εντός του πρώτου τριμήνου της κυήσεως και ο σχετικός κίνδυνος για ΕΑΑ αυξάνει με τον αριθμό των προηγηθεισών αποβολών, έτσι ώστε μετά την πρώτη αποβολή να αγγίζει το 24%, μετά τη δεύτερη το 26% και μετά την τρίτη να ανέρχεται στο 32%.


Διάφραγμα μήτρας

Το διάφραγμα της μήτρας είναι μια μορφή συγγενούς ανωμαλίας, κατά την οποία η κοιλότητα της μήτρας διαχωρίζεται είτε πλήρως είτε μερικώς σε δύο υπο-κοιλότητες μικρότερου μεγέθους από ένα τμήμα ιστού, σαν "τοίχωμα".


Πλάνο τοκετού

Η γέννηση του μωρού σας πρέπει να είναι μία από τις πιο αξέχαστες και χαρούμενες εμπειρίες της ζωής σας. Eίναι αναμνήσεις και στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη ζωή σας.