Η καισαρική τομή είναι μία λύση ανάγκης όταν κατά την διάρκεια του τοκετού παρουσιάζεται εμβρυική δυσπραγία ή μη εξέλιξη του και δεν μπορεί να εφαρμοστεί επεμβατικός τοκετός (εμβρυουλκία ή συκυουλκία).
Η καισαρική τομή είναι μία λύση ανάγκης όταν κατά την διάρκεια του τοκετού παρουσιάζεται εμβρυική δυσπραγία ή μη εξέλιξη του και δεν μπορεί να εφαρμοστεί επεμβατικός τοκετός (εμβρυουλκία ή συκυουλκία).
Μύλη κύηση – Τροφοβλαστική νόσος της κύησης
Είναι νεοπλασματική νόσος του πλακούντα που προκύπτει όταν περισσότερα του ενός σπερματοζωάρια γονιμοποιούν ένα ωάριο.
Τί είναι Παλίνδρομη κύηση; Ποιά τα αίτια και ποιά η αντίμετώπιση τους;
Οι αποβολές στο δεύτερο τρίμηνο κύησης είναι πρόβλημα της εγκυμοσύνης. Οφείλεται συνήθως σε σοβαρές αιτίες που πολλές φορές επαναλαμβάνονται, για αυτό και τα αίτια τους θα πρέπει να διερευνούνται.
Αίτια
Συνήθως στο 60% των περιπτώσεων είναι χρωμοσωμικές ανωμαλίες που είναι κατά το πλείστον τυχαίο γεγονός. Άλλα αίτια είναι φλεγμονές, συγγενείς λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα, θρομβοφιλία, ωχρινική ανεπάρκεια.
Όταν η κύηση αναπτύσσεται εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας καλείται εξωμήτριος κύηση. Οι συνήθεις έκτοπες θέσεις κύησης είναι οι σάλπιγγες και σπανιότερα οι ωοθήκες.
Η περίοδος μετά τον τοκετό μέχρι την επάνοδο του οργανισμού στην φυσιολογική του κατάσταση λέγεται λοχεία. Παρόλο που θεωρούμε ότι διαρκεί 40 μέρες συνήθως απαιτείται τουλάχιστον εξάμηνο.
Ο μητρικός θηλασμός είναι για μας φυσιολογική συνέχεια μετά τον τοκετό. Όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν με την κατάλληλη βοήθεια, ενημέρωση και εκπαίδευση.
Η καταχώρηση - δήλωση γέννησης του παιδιού γίνεται στο ληξιαρχείο της περιοχής όπου βρίσκεται η κλινική ή το μαιευτήριο όπου πραγματοποιήθηκε ο τοκετός.
Βασικές αρχές διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Η διατροφή σας πρέπει να είναι πλήρης δηλαδή να περιέχει επαρκείς ποσότητες από όλες
Ο ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Η1Ν1
Η προσβολή ανθρώπων από τον νέο ιό της γρίπης Α (H1N1) που είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2009.
Η πιθανότητα τοκετού είναι μικρότερη του 5% μέχρι την 36η εβδομάδα της κύησης. Παρόλα αυτά καλά είναι από την 32η εβδομάδα της κύησης να προετοιμάσουμε τα απαραίτητα.
Κατά την διάρκεια του δευτέρου σταδίου του τοκετού (τελεία διαστολή του τραχήλου) ενίοτε συντρέχουν λόγοι για να επισπευθεί ο τοκετ. Περιπτώσεις όπως εμβρυική δυσπραγία, αδυναμία της επιτόκου να εξωθήσει – κάματος, δυστοκία και μη εξέλιξη του τοκετού.
Το σώμα της γυναίκας προσαρμόζεται στην εγκυμοσύνη και προετοιμάζεται για φυσιολογικές αλλαγές για τον τοκετό και τη γαλουχία με αποτέλεσμα
Οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει η εγκυμονούσα για την παρακολούθηση κύησης - εγκυμοσύνης περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω.
Χρωμοσωμικές ανωμαλίες λέγονται τα γεννητικά σύνδρομα που οφείλονται στην ύπαρξη κάποιας διαταραχής στον αριθμό των χρωμοσωμάτων.
Ο καλύτερος τρόπος για την επιβεβαίωση της κύησης - εγκυμοσύνη, είναι ο υπέρηχος μήτρας. Ο σάκος είναι εμφανής ακόμη και από την 4η εβδομάδα της κύησης ενώ η καρδιακή λειτουργία απεικονίζεται από την 5η-6η εβδομάδα της κύησης.