Επεμβατικός Τοκετός

Επεμβατικός Τοκετός

Κατά την διάρκεια του δευτέρου σταδίου του τοκετού (τελεία διαστολή του τραχήλου)  ενίοτε συντρέχουν λόγοι για να επισπευθεί ο τοκετός, όπως εμβρυική δυσπραγία, αδυναμία της επιτόκου να εξωθήσει – κάματος, δυστοκία και μη εξέλιξη του τοκετού.

Τότε είναι απαραίτητη η ιατρική παρέμβαση.
Εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις (τελεία διαστολή, μη ψηλαφητή η κεφαλή του εμβρύου κατά την κοιλιακή εξέταση, και επίπεδο κεφαλής κάτω των ισχιακών ακανθών κατά την κολπική εξέταση) τοποθετούνται είτε εμβρυουλκοί είτε συκυουλκία για την επίτευξη του τοκετού. Η μεγάλη μας εμπειρία μας επιτρέπει να διαλέγουμε το καταλληλότερο εργαλείο για την ασφαλέστερη και ταχύτερη ολοκλήρωση του κολπικού τοκετού. Σε γενικές γραμμές οι εμβρυουλκοί είναι ασφαλέστεροι για το παιδί γιατί το έλκουν από τα οστά ενώ η συκία (βεντούζα) λιγότερο τραυματική για τον κόλπο της μητέρας. Εφόσον τηρούνται  οι κανόνες εφαρμογής τους δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην υγεία της μητέρας ή του νεογνού εν αντιθέσει πλεονεκτούν σαφώς της καισαρικής τομής. Χειρισμοί όπως Kristeller που έχουν κίνδυνο για ρήξη ή ατονία της μήτρας δεν έχουν θέση στην πρακτική μας.


Περιποίηση και μπάνιο νεογνού

ΣΧΕΤΙΚΑ..Κύηση

TAΛAIΠΩPHΣTE AΠO KAΠOIO ΓYNAIKOΛOΓIKO H MAIEYTIKO ΠPOBΛHMA AΛΛA ΔYΣKOΛEYEΣTE NA METAKINHΘEITE;
ΦOBAΣTE TON KOPONOIO; EXETE THN ΔYNATOTHTA NA ΣAΣ ΣYMBOYΛEYΣOYME KΛEIΣTE HΛEKTPONIKO PANTEBOY ΣTO THΛEΦΩNO MAΣ 2310204815.
EPXEΣTE ΣE ΣYNENNOHΣH ME THN ΓPAMMATEA MOY ΓIA NA TO OPΓANΩΣOYME MEΣΩ KAΠOIAΣ HΛEKTPONIKHΣ ΠΛATΦOPMAΣ AΦOY MAΣ ΣTEIΛETE OΛEΣ TIΣ EΞETAΣEIΣ ΣAΣ
Toggle Bar