Προεγχειρητικός έλεγχος

Προεγχειρητικός έλεγχος

Την εβδομάδα πριν του χειρουργείου επισκέπτεστε την κλινική ……….………… όπου γίνονται οι παρακάτω εξετάσεις και σας βλέπει και αναισθησιολόγος :

Καρδιολογική εξέταση – ΗΚΓ
Ακτινογραφία F θώρακα
Γεν. αίματος
Γεν. ούρων
Τεστ κύησης (σε ηλικίες < 50 ετών)
ΑΡΤΤ, ΡΤ
Oμάδα αίματος , ορός για διασταύρωση
Αυστραλιανό αντιγόνο, HIV, Anti Hcv

Σε περίπτωση προβλήματος ενημερώνεστε έγκαιρα ώστε να διορθωθεί προ της επέμβασης.

Για μια εβδομάδα προ της επέμβασης απαγορεύεται κάθε χρήση ασπιρίνης ή αντιπηκτικών – αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων. Σε περίπτωση που υπάρχει χρόνια αγωγή με τα παραπάνω σκευάσματα τροποποιούμε την αγωγή ώστε να υπάρχει ασφάλεια στην επέμβαση.

Το μεσημέρι προ της επέμβασης (μετά το γεύμα) πίνεται ολόκληρο το μπουκαλάκι του καθαρτικού X-PREP. Μέχρι της δώδεκα το βράδυ λαμβάνονται μόνο υγρά ή ρευστές τροφές (κρέμα, γιαούρτι). Έξι ώρες προ του χειρουργείου απαγορεύεται κάθε είδος τροφής ακόμη και το νερό.
Δώδεκα ώρες προ της επέμβασης γίνεται μια υποδόρια ένεση του αντιπηκτικού clexane 0,2 ή 0,4 (ανάλογα του βάρους σας ). Η ένεση μπορεί να γίνει και στο ιατρείο μας εφόσον υπάρξει συνεννόηση με το προσωπικό.

Την ημέρα του χειρουργείου γίνεται η εισαγωγή στην κλινική μιάμιση (το αργότερο μία ώρα) προ της επέμβασης.

Για τις ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ο προεγχειρητικός έλεγχος και η εισαγωγή τροποποιούνται ανάλογα της βαρύτητας της νόσου.


TAΛAIΠΩPHΣTE AΠO KAΠOIO ΓYNAIKOΛOΓIKO H MAIEYTIKO ΠPOBΛHMA AΛΛA ΔYΣKOΛEYEΣTE NA METAKINHΘEITE;
ΦOBAΣTE TON KOPONOIO; EXETE THN ΔYNATOTHTA NA ΣAΣ ΣYMBOYΛEYΣOYME KΛEIΣTE HΛEKTPONIKO PANTEBOY ΣTO THΛEΦΩNO MAΣ 2310204815.
EPXEΣTE ΣE ΣYNENNOHΣH ME THN ΓPAMMATEA MOY ΓIA NA TO OPΓANΩΣOYME MEΣΩ KAΠOIAΣ HΛEKTPONIKHΣ ΠΛATΦOPMAΣ AΦOY MAΣ ΣTEIΛETE OΛEΣ TIΣ EΞETAΣEIΣ ΣAΣ
Toggle Bar