Γιατί Μαζί μας

Γιατί Μαζί μας

Ιατρείο – εξοπλισμός

Έχουμε εξασφαλίσει έναν άνετο χώρο με μεγάλη αίθουσα αναμονής όπου παρέχονται νερό, καφές και τσάι.
Υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να παίζουν παιδιά, εκεί μπορούν να παραμείνουν και όσο η μητέρα τους εξετάζεται.


Στο ισόγειο της οικοδομής όπου στεγάζεται το ιατρείο μας λειτουργεί parking με προνομιακές τιμές για τις ασθενείς μας.
Υπάρχουν δύο εξεταστήρια ώστε να εξασφαλίζεται ο λιγότερος δυνατόν χρόνος αναμονής χωρίς να πιέζονται χρονικά κατά την προετοιμασία τους οι εξεταζόμενες. Τα εξεταστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα με συσκευές υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας με κοιλιακές,διακολπικές κεφαλές και έγχρωμο Doopler ώστε να εξασφαλίζεται ταχύτερη και ασφαλέστερη διάγνωση.

Διαθέτουν επίσης 3D κεφαλές επιτυγχάνοντας τρισδιάστατη εικόνα real time. Δύο κολποσκόπια για έλεγχο δυσπλασιών, καρδιοτοκογράφος, διαθερμία, κρυοπηξία, λιπομέτρηση και συσκευές οξυγόνου εμπλουτίζουν το ιατρείο μας εξασφαλίζοντας την πληρέστερη διάγνωση και στην συνέχεια θεραπεία γυναικολογικών και μαιευτικών προβλημάτων.


Ο ιατρικός εξοπλισμός υποβάλλεται σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο για να εξασφαλίζουμε την άριστη και ασφαλή για τις ασθενείς μας λειτουργία του.

Iατρικές παροχές

Ο στόχος μας είναι η φροντίδα της γυναίκας σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Σκοπεύουμε όχι μόνο να λύσουμε τυχόν γυναικολογικά προβλήματα υγείας αλλά κυρίως να τα προλάβουμε. Η βελτίωσης της ποιότητα ζωής δεν έγκειται μόνο στην αντιμετώπιση ανατομικών γυναικολογικών προβλημάτων αλλά και λειτουργικών. Είμαστε δίπλα στις ασθενείς μας όλο το 24ωρο, διαθέσιμοι για να λύσουμε κάθε απορία σχετικά με την αγωγή τους ή την πορεία της υγείας τους. Αντιμετωπίζουμε άμεσα κάθε έκτακτο γυναικολογικό ή μαιευτικό περιστατικό και παρέχουμε support και συμβουλές στις ασθενείς μας για άλλα θέματα υγείας με συνεργάτες ιατρούς

Κύηση

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου λόγω τις εξαιρετικές σπουδές κοντά στους καθηγητές De Chezal, Τailor και Halligan στην Μεγάλη Βρετανία.

Τα στατιστικά μας είναι εξαιρετικά, πολύ καλύτερα από τα διεθνή standard.

Η συχνότητα διενέργειας καισαρικών τομών είναι 17,4% ( στις ΗΠΑ είναι 31,8%)

Η γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μία προηγηθείσα καισαρική τομή και επιθυμεί, μπορεί να επιχειρήσει να γεννήσει κολπικά με απόλυτη ασφάλεια. Το 80% επιτυγχάνει φυσιολογικό τοκετό.

Ελάχιστη μητρική νοσηρότητα και μηδενική θνητότητα (καμία από τις λεχωίδες μας δεν νοσηλεύτηκε πλέον των 4 ημερών για κολπικό τοκετό και των 5 ημερών για καισαρική τομή. Συνήθης χρόνος νοσηλείας είναι 2 και 3 ημέρες αντίστοιχα.

Καμία κάκωση ή απώλεια νεογνού κατά τον τοκετό ή την καισαρική τομή.

Μετάγγιση αίματος 0,3%

Είσοδος νεογνών στην εντατική 7% ( κυρίως από υπογλυκαιμία ή πρωορότητα ) ενώ τα διεθνή standard κυμαίνονται από 10% -16%.

Πρόωρος τοκετός 7,3% ενώ στις ΗΠΑ είναι 12,2%.

Μετάγγιση αίματος 0,3%

Είσοδος νεογνών στην εντατική 7% ( κυρίως από υπογλυκαιμία ή πρωορότητα ) ενώ τα διεθνή standard κυμαίνονται από 10% -16%.

Πρόωρος τοκετός 7,3% ενώ στις ΗΠΑ είναι 12,2%.

Επιπλέον παροχές στην κύηση

Δίνουμε τεράστια σημασία στην φροντίδα των εγκύων ΠΑΡEΧΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ τις παρακάτω επιπρόσθετες παροχές:

Επιπλέον παροχές στην κύηση

Διατροφολογική συμβουλευτική

Διατροφολογική συμβουλευτική και εξατομικευμένο διαιτολόγιο σε κάθε εγκυμονούσα που επιθυμεί από εξειδικευμένη κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο σε εβδομαδιαία βάση. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ώστε η κυοφορούσα να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία μέσω διατροφής και σπάνια χρησιμοποιούμε συμπληρώματα. Περιπτώσεις Σακχαρώδη διαβήτη και μεταβολικών νοσημάτων της κύησης αντιμετωπίζονται αρχκά με διατροφή. Ο θηλασμός και η λοχεία είναι επίσης ιδιαίτερες καταστάσεις στην ζωή της γυναίκας που απαιτείται στοχευμένη διατροφή ώστε να επανέλθει αρμονικά στο προ της κυήσεως βάρος εξασφαλίζοντας όμως τα απαραίτητα συστατικά για την υγιή ανάπτυξη του νεογνού.

Μαθήματα Yoga και Pilates

Μαθήματα Yoga και Pilates από ειδικό παραδίδονται δύο φορές την εβδομάδα για τις έγκυές μας που το επιθυμούν και για τις οποίες δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη να αθληθούν, εξασφαλίζοντας ψυχική και σωματική ευαιξία. Πόνοι στις αρθώσεις και στην μέση, μυοσκελετικές ενοχλήσεις και κινητικά προβλήματα που επιδεινώνονται με την κύηση μετριάζονται ή εξαφανίζονται με την βοήθεια της άσκησης. Οι κυοφορούσες βρίσκουν ακόμη την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν μικροπροβλήματα που τις απασχολούν σε χαλαρότερους ρυθμούς.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού και μαιευτική υποστήριξη σε όλα τα στάδια του τοκετού και στην λοχεία.Η παρουσία της μαίας με την οποία οι έγκυος συναντάται κατά τις επισκέψεις της στον γιατρό δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και οικιότητας κατά τις ιδιάιτερα στρεσογόνες ώρες του τοκετού. Ο φόβος σε συνδυασμό με τον πόνο οδηγούν σε υπεραερισμό και την ταχύπνοια και τελικά σε οξέωση που βλάπτει το έμβρυο. Η μαία με ειδική συμβουλευτική και ασκήσεις προετοιμάζει την γυναίκα στην διάρκεια της κύησης και την καθοδηγεί κατά τον τοκετό. Έγκαιρα αναγνωρίζεται ΤΟ ΟΡΙΟ που δεν πρέπει να ξεπεραστεί και τότε επιλέγεται και άλλη μέθοδος αναλγησίας.

 

Συμβουλευτική για τον θηλασμό

Η ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα του θηλασμού ξεκινάει από τις αρχές του τελευταίου τριμήνου της κύησης. Με την συγκατάθεση της μητέρας άμεσα μόλις γεννηθεί το παιδί τοποθετείται στο στήθος της ενδυναμώνοντας τον δεσμό μαζί της και σε καθημερινή βάση από εκεί και ύστερα η μαία φροντίζει για την αποκατάσταση πλήρους θηλασμού. Η κάθε γυναίκα έχει ιδιαιτερότητες που αντιλαμβανόμαστε και διευθετούμε ώστε να επιτευχθεί το καλλίτερο αποτέλεσμα για το παιδί. Ενίοτε η μαία επισκέπτεται τις λεχωίδες και στο σπίτι τους για την παρακολούθηση και επίλυση μικροπροβλημάτων.

Σεμινάρια Βελτιστοποίησης της Περιόδου της Εγκυμοσύνης

Η μαία, σε ειδικές συναντήσεις, ενημερώνει τις έγκυες για τα διαδικαστικά, τα απαραίτητα για το μαιευτήριο, καθώς και για τις πρώτες μέρες της ζωής του παιδιού.Θέματα που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση και τον καλλωπισμό των εγκύων, βοηθημάτων για την διατροφή και την φροντίδα των νεογνών είναι στις αρμοδιότητες της μαίας. Ανεξάρτητα από την κλινική που θα επιλέξει η έγκυος για τον τοκετό εξασφαλίζουμε παντού ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης και διεκπεραίωσης του τοκετού. Κατά την παραμονή της λεχωίδας στο μαιευτήριο και ενίοτε και τις πρώτες μέρες στο σπίτι η μαία μας την βοηθάει για να εγκαταστήσει αποτελεσματικό θηλασμό καθώς και να αναλάβει πλήρως την φροντίδα του νεογνού.

Οι γυναίκες έχουν την βεβαιότητα ότι είμαστε κάθε στιγμή δίπλα τους για τις στηρίξουμε τόσο στην κύηση όσο και στην λοχεία.

Χειρουργικές επεμβάσεις.

Πρωτοπορούμε στις ουρογυναικολογικές επεμβάσεις αντιμετωπίζοντας σε 10 λεπτά με τοπική νάρκωση και χωρίς νοσηλεία μόνιμα και απόλυτα την ακράτεια ούρων. Η χρήση των πλεγμάτων και ταινιών ελευθέρας τάσης είναι μία καινοτομία που προσδίδει κατά 30% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις επεμβάσεις αυτές σε σχέση με την κλασσική γυναικολογία. Έχουμε την μεγαλύτερη σειρά ασθενών στην Ελλάδα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Διενεργούμε όλο το φάσμα των γυναικολογικών επεμβάσεων και λαπαροσκοπικά εξασφαλίζοντας ελάχιστη νοσηλεία (1-2 ημέρες), γρηγορότερη ανάνηψη και επάνοδο στην εργασία, μικρές τομές με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και αποφυγή συμφύσεων. Η μέθοδος Ηasson που χρησιμοποιούμε μηδενίζει τον κίνδυνο τρώσης μεγάλων αγγείων και ελαχιστοποιεί τον τραυματισμό του εντέρου.

Η χρήση μικροβιοψιών ενδομητρίου και τραχήλου (με ειδικά εργαλεία) σε συνδυασμό με λεπτομερές υπερηχογράφημα και έγχρωμο Dοopler εξασφαλίζει γρήγορα και ανώδυνα την διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου. Αντιμετωπίζουμε όλες τις μορφές καρκίνου εξασφαλίζοντας σε χειρουργικούς χρόνους που υπερτερούν των διεθνών standard την πλήρη εξαίρεσή τους.

Διενεργώντας πλέον των 8000 επεμβάσεων μέσης και μεγάλης βαρύτητας είχαμε ελάχιστες εισαγωγές στην μονάδα εντατικής θεραπείας, κανένα θάνατο στην εγχειρητική και άμεση μετεγχειρητική περίοδο και 12 μετεγχειρητικές επιπλοκές που απαίτησαν επανεπέμβαση.