Εξωμήτριος Κύηση

Εξωμήτριος Κύηση

Όταν η κύηση  αναπτύσσεται εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας καλείται εξωμήτριος. Οι συνήθεις έκτοπες θέσεις κύησης είναι οι σάλπιγγες και σπανιότερα οι ωοθήκες.

Εξαιρετικά σπάνια η κύηση εμφυτεύεται  στην κοιλιακή κοιλότητα-εντερικές έλικες, τράχηλο της μήτρας, ενδοτοιχωματικό τμήμα της σάλπιγγας (κέρας της μήτρας) ακόμη και στον σπλήνα. Η έκτοπη κύηση είναι ασύμβατη με την ζωή του εμβρύου και πολύ επικίνδυνη για την γυναίκα μια και η συνήθης εξέλιξη είναι ρήξη και αιμορραγία που οδηγεί ακόμη και στον θάνατο. Είναι σκόπιμο λοιπόν να εντοπίζεται και να θεραπεύεται προτού την ρήξη. Η διάγνωση γίνεται σπάνια άμεσα υπερηχογραφικά με την απεικόνιση του σάκου εκτός της μήτρας (30% των περιπτώσεων) και συνήθως έμμεσα με την απουσία ενδομήτριου σάκου, υγρού στο δουγλάσσειο, παθολογικής αύξησης της βHCG και παθολογικής προγεστερόνης. Η  θεραπεία είναι χειρουργική, λαπαροσκοπικά εφόσον είναι αιμοδυναμικά σταθερή η ασθενής και σπανιότερα με λαπαροτομή, Σε επιλεγμένες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται και φαρμακευτικά  με μεθοτρεξάτη.


Περιποίηση και μπάνιο νεογνού

ΣΧΕΤΙΚΑ..Κύηση

TAΛAIΠΩPHΣTE AΠO KAΠOIO ΓYNAIKOΛOΓIKO H MAIEYTIKO ΠPOBΛHMA AΛΛA ΔYΣKOΛEYEΣTE NA METAKINHΘEITE;
ΦOBAΣTE TON KOPONOIO; EXETE THN ΔYNATOTHTA NA ΣAΣ ΣYMBOYΛEYΣOYME KΛEIΣTE HΛEKTPONIKO PANTEBOY ΣTO THΛEΦΩNO MAΣ 2310204815.
EPXEΣTE ΣE ΣYNENNOHΣH ME THN ΓPAMMATEA MOY ΓIA NA TO OPΓANΩΣOYME MEΣΩ KAΠOIAΣ HΛEKTPONIKHΣ ΠΛATΦOPMAΣ AΦOY MAΣ ΣTEIΛETE OΛEΣ TIΣ EΞETAΣEIΣ ΣAΣ
Toggle Bar