Loop τραχήλου

Loop τραχήλου

Είναι η επέμβαση εκλογής για την αντιμετώπιση των μέτριων και σοβαρών δυσπλασιών του τραχήλου της μήτρας (CINII-CINIII).

Πλεονεκτεί όλων των άλλων μεθόδων αντιμετώπισης (κωνοειδής εκτομή με νυστέρι ή laser, κρυοπηξία, εξάχνωση με laser ή διαθερμία, καυτηριασμό) διότι εκτελείται με τοπική αναισθησία σε βάση εξωτερικού ασθενή, αφαιρείται η πάσχουσα περιοχή και μόνο και δεν έχει απώτερες συνέπειες στην υγεία και την γονιμότητα της γυναίκας. Ο ιστός που αφαιρείται πιστοποιεί ότι η βλάβη έχει αφαιρεθεί πλήρως σε υγιή όρια. Από τις άλλες αφαιρετικές μεθόδους πλεονεκτεί σε ότι εκτέμνεται μόνο η πάσχουσα περιοχή με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται ο ενδοτράχηλος και κατά συνέπεια να μην εμφανίζεται ανεπάρκεια τραχήλου σε επόμενη κύηση, δυστοκία ή ακόμη υπογονιμότητα λόγω βλάβης τραχηλικής βλέννης που παρατηρείται με την κωνοειδή εκτομή.
Η πρακτική μας είναι να διενεργούμε την επέμβαση στο τελείωμα της περιόδου έτσι ώστε να υπάρχει διάστημα για επούλωση έως την επόμενη περίοδο της ασθενούς. Δεν νοσηλεύεται η ασθενής και επιστρέφει άμεσα στην καθημερινή δραστηριότητα. Σε σπάνιες περιπτώσεις ή ειδικές συνθήκες παρατείνουμε την περίοδο φαρμακευτικά. Δεν είναι απαραίτητη κάποια μετεγχειρητική αγωγή ή επιπωματισμός του κόλπου.