Υπηρεσίες

Επιπλέον παροχές στην κύηση

Επιπλέον παροχές στην κύηση

Δίνουμε τεράστια σημασία στην φροντίδα των εγκύων ΠΑΡEΧΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ τις παρακάτω επιπρόσθετες παροχές:

Διατροφολογική συμβουλευτική

Διατροφολογική συμβουλευτική και εξατομικευμένο διαιτολόγιο σε κάθε εγκυμονούσα που επιθυμεί από εξειδικευμένη κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο σε εβδομαδιαία βάση. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ώστε η κυοφορούσα να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία μέσω διατροφής και σπάνια χρησιμοποιούμε συμπληρώματα. Περιπτώσεις Σακχαρώδη διαβήτη και μεταβολικών νοσημάτων της κύησης αντιμετωπίζονται αρχκά με διατροφή. Ο θηλασμός και η λοχεία είναι επίσης ιδιαίτερες καταστάσεις στην ζωή της γυναίκας που απαιτείται στοχευμένη διατροφή ώστε να επανέλθει αρμονικά στο προ της κυήσεως βάρος εξασφαλίζοντας όμως τα απαραίτητα συστατικά για την υγιή ανάπτυξη του νεογνού.

Μαθήματα Yoga και Pilates

Μαθήματα Yoga και Pilates από ειδικό παραδίδονται δύο φορές την εβδομάδα για τις έγκυές μας που το επιθυμούν και για τις οποίες δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη να αθληθούν, εξασφαλίζοντας ψυχική και σωματική ευαιξία. Πόνοι στις αρθώσεις και στην μέση, μυοσκελετικές ενοχλήσεις και κινητικά προβλήματα που επιδεινώνονται με την κύηση μετριάζονται ή εξαφανίζονται με την βοήθεια της άσκησης. Οι κυοφορούσες βρίσκουν ακόμη την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν μικροπροβλήματα που τις απασχολούν σε χαλαρότερους ρυθμούς.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού και μαιευτική υποστήριξη σε όλα τα στάδια του τοκετού και στην λοχεία.Η παρουσία της μαίας με την οποία οι έγκυος συναντάται κατά τις επισκέψεις της στον γιατρό δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και οικιότητας κατά τις ιδιάιτερα στρεσογόνες ώρες του τοκετού. Ο φόβος σε συνδυασμό με τον πόνο οδηγούν σε υπεραερισμό και την ταχύπνοια και τελικά σε οξέωση που βλάπτει το έμβρυο. Η μαία με ειδική συμβουλευτική και ασκήσεις προετοιμάζει την γυναίκα στην διάρκεια της κύησης και την καθοδηγεί κατά τον τοκετό. Έγκαιρα αναγνωρίζεται ΤΟ ΟΡΙΟ που δεν πρέπει να ξεπεραστεί και τότε επιλέγεται και άλλη μέθοδος αναλγησίας.

 

Συμβουλευτική για τον θηλασμό

Η ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα του θηλασμού ξεκινάει από τις αρχές του τελευταίου τριμήνου της κύησης. Με την συγκατάθεση της μητέρας άμεσα μόλις γεννηθεί το παιδί τοποθετείται στο στήθος της ενδυναμώνοντας τον δεσμό μαζί της και σε καθημερινή βάση από εκεί και ύστερα η μαία φροντίζει για την αποκατάσταση πλήρους θηλασμού. Η κάθε γυναίκα έχει ιδιαιτερότητες που αντιλαμβανόμαστε και διευθετούμε ώστε να επιτευχθεί το καλλίτερο αποτέλεσμα για το παιδί. Ενίοτε η μαία επισκέπτεται τις λεχωίδες και στο σπίτι τους για την παρακολούθηση και επίλυση μικροπροβλημάτων.

Σεμινάρια Βελτιστοποίησης της Περιόδου της Εγκυμοσύνης

Η μαία, σε ειδικές συναντήσεις, ενημερώνει τις έγκυες για τα διαδικαστικά, τα απαραίτητα για το μαιευτήριο, καθώς και για τις πρώτες μέρες της ζωής του παιδιού.Θέματα που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση και τον καλλωπισμό των εγκύων, βοηθημάτων για την διατροφή και την φροντίδα των νεογνών είναι στις αρμοδιότητες της μαίας. Ανεξάρτητα από την κλινική που θα επιλέξει η έγκυος για τον τοκετό εξασφαλίζουμε παντού ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης και διεκπεραίωσης του τοκετού. Κατά την παραμονή της λεχωίδας στο μαιευτήριο και ενίοτε και τις πρώτες μέρες στο σπίτι η μαία μας την βοηθάει για να εγκαταστήσει αποτελεσματικό θηλασμό καθώς και να αναλάβει πλήρως την φροντίδα του νεογνού.


ερωτησεις γυναικολογίας
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ