Σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου

Κύηση και βαφές μαλλιών

Οι χημικές ουσίες που περιλαμβάνονται σε μόνιμες και ημι-μόνιμες βαφές μαλλιών δεν είναι ιδιαίτερα τοξικές.

Οι περισσότερες έρευνες, αν και περιορισμένες, δείχνουνοτι είναι ασφαλές να βάφετε τα μαλλιά σας ενώ είστε έγκυος. Ελάχιστες δείχνουν κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών βλαβών των εμβρύων στο πρώτο τρίμηνο. Η αύξηση είναι αμελητέα - περίπου 1/20.000

Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να περιμένουν να βάψουν τα μαλλιά τους μετά απο τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όταν ο κίνδυνος να βλάψουν οι χημικές ουσίες το έμβρυο είναι πολύ χαμηλότερος. Εμείς προτείνουμε να περιμένετε μετά τον υπέρηχο Β επιπέδου. Εάν βάψετε τα μαλλιά σας μόνες, μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο διασφαλίζοντας ότι:

-φοράτε γάντια

-αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά για ελάχιστο χρόνο

-βρίσκεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο

-πλύνετε καλά το κεφάλι σας μόλις εφαρμοστεί η βαφή

-το να μη τοποθετήσετε βαφή στις ρίζες, αλλά μόνο στις άκρες των μαλλιών επίσης μειώνει πολύ τον κίνδυνο - τα χημικά που χρησιμοποιούνται απορροφώνται μόνο απο τα μαλλιά σας, όχι απο το κεφάλι ή το αίμα σας

-οι ημι-μόνιμες φυτικές βαφές, όπως η χένα, είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση

Θυμηθείτε οτι η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την κανονική κατάσταση της τρίχας σας. Για παράδειγμα, τα μαλλιά σας μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά στον χρωματισμό ή τον χρόνο που χρειάζονται απ ότι συνήθως. Θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο της κεφαλής σας, χρησιμοποιώντας τη βαφή μαλλιών ή τη θεραπεία που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν επιλέξετε το κομμωτήριο φροντίστε να είστε το πρώτο ραντεβού και να αερίζετε καλά ο χώρος.

Όσον αφορά το βάψιμο των μαλλιών κατά την διάρκεια του θηλασμού ισχύουν ακριβώς τα ίδια, με μόνη επισήμανση πως θα πρέπει τα βρέφη να μην βρίσκονται στον ίδιο χώρο και να μην μυρίζουν την βαφή μαλλιών.